20 de febrer de 2019
20.02.2019
Diari de Girona

Cau una banda que feia estafes per internet

El grup criminal ha perpetrat 33 enganys per valor de 40.000 euros, dos d'aquests a Lloret i Sant Feliu

20.02.2019 | 00:25
Cau una banda que feia estafes per internet

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda dedicada a les estafes per internet amb ramificacions a la província de Girona. I és que està acusat d'haver fet 33 estafes per un valor de 40.000 euros. A la demarcació haurien perpetrat dos fets, concentrats a Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols.

El desmantellament del grup criminal s'ha realitzat en el marc de l'Operació Picota. Aquest grup hauria perpetrat 33 estafes comeses a través d'internet en 17 províncies espanyoles i una d'elles, també a Alemanya.

La investigació es va iniciar en rebre una denúncia a la comandància de la Guàrdia Civil de Peralta (Navarra). Aquí la víctima afirmava que li havien efectuat vuit moviments bancaris no autoritzats per import de 500 euros cadascun (4.000 euros en total).

La Guàrdia Civil va comprovar que per accedir a aquests diners s'havia utilitzat el mètode conegut com a «phishing», que consisteix en l'enviament d'un correu electrònic a la víctima simulant ser la seva entitat bancària i sol·licitant el seu usuari i contrasenya.

Una vegada obtingudes les constrasenyes, els autors de les estafes accedien al compte corrent de la víctima i treien els diners a través d'una aplicació de pagaments per mòbil, amb la qual treballen diverses entitats bancàries; la quantitat variava entre 100 i 4.000 euros.

Més víctimes fora de Navarra

Els investigadors van sospitar que podria haver-hi més víctimes en tot el territori nacional i van arribar a localitzar 33 víctimes en diverses províncies espanyoles. Els agents van poder localitzar els presumptes autors de les estafes, que són un total de 13 persones (6 a Cadis, 3 a Múrcia, 2 a Madrid i 2 a Alacant), de nacionalitats espanyola, marroquí, francesa i búlgara.

Els afectats per les estafes resideixen a les províncies de Girona, Sevilla, Madrid, Cadis, Sòria, Granada, Múrcia, Las Palmas, Navarra , València, Alacant, les Illes Balears, Jaén, Valladolid, Màlaga, Lleó i Barcelona.

Els presumptes autors dels fets han quedat acusats de ser els presumptes autors d'un delicte d'estafa continuada, usurpació d'estat civil i pertinença a grup criminal organitzat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook