De la mateixa manera que la vall suïssa de Davos és coneguda a tot el món per la seva relació amb el debat econòmic, un grup d'empresaris cerdans s'han proposat que la Cerdanya esdevingui la vall relacionada amb la salut.

El clúster Sol dels Pirineus, que engloba 35 empresaris dels dos costats de la frontera, s'ha fixat com un dels objectius estratègics a curt termini crear un catàleg de serveis mèdics i sanitaris perquè serveixi als operadors turístics per reimpulsar el sector.

La intenció és que la Cerdanya aculli estades de salut especialitzades en tot tipus de tractaments. Això permetria crear nous fluxos d'arribada de visitants a través de centres mèdics, hospitals i empreses relacionades amb teràpies. Igualment, permetria obrir noves vies de mercat turístic, sobretot en les setmanes de les actuals temporades baixes, que és un dels reptes històrics d'hotelers, restauradors i empresaris de serveis turístics. Així, els dirigents del clúster faran un recull de tots els centres mèdics i de tractaments, tant públics com privats, que hi ha a la vall.

Entre aquests centres sanitaris n'hi ha d'especialitzats, per exemple, en el tractament de l'asma i de les addiccions, a l'Alta Cerdanya, o en medicina de l'esport, a la Baixa.

Els responsables del clúster cerdà i els dels centres sanitaris han d'establir ara paquets i serveis específics amb estades en hotels i serveis complementaris que permetin atraure pacients d'arreu amb l'entorn natural també com a gran atractiu.

Així, els tractaments de salut es podrien fer complementats amb estades amb la família i sortides o activitats a la natura adients a cada tractament.