La Creu Roja i el Banc dels aliments distribuiran unes 700 tones d'aliments per a persones vulnerables a les comarques gironines. Aquesta partida forma part de la tercera i última fase del Programa 2018 d'Ajuda Alimentària, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal, que inclou la distribució total de 91 milions de quilos d'aliments.

La Creu Roja a Girona distribuirà 345.225 quilos de menjar i el Banc dels Aliments, el 50% restant. Des dels centres de les dues entitats es distribuiran a organitzacions associades de repartiment, que els faran arribar a les persones més desfavorides, perquè aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

En aquesta tercera fase del Programa d'Ajuda Alimentària, la Creu Roja treballarà amb més de 33 entitats participants gironines i, en total, repartirà aliments a més de 15.500 persones de la demarcació.

Els aliments que es distribuiran són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella d'aliments inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva i fruita en conserva en almívar lleuger. També cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d'oliva i conserva de sardina en oli vegetal.

Es tracta d'aliments especialment nutritius, per cobrir les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors al seu càrrec.

La cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició dels ministeris.