Els equips d'arquitectes Calderon-Folch Studio (Barcelona), Fuses Viader (Girona) i Baena Casamor (Barcelona) han estat escollits, d'entre 14 participants, finalistes per a la redacció del projecte de l'Espai Cràter d'Olot. Es tracta, d'un projecte valorat en 160.000 euros que un cop adjudicat ha d'estar redactat en el termini d'un mes.

L'alcalde d'Olot, va calcular que el projecte estarà acabat al voltant del juliol i que després ja es podran començar les obres. La idea és que l'espai Cràter estigui fet en el 2021.

El projecte haurà de partir de l'estudi presentat a la convocatòria de Fons FEDER del 2017. Els arquitectes hauran d' encabir l'espai en un solar de 1.100 m2 situats entre la Plaça de Toros, el cementiri i la plaça del Volcanet, hauran d'aconseguir una estructura autosuficient que regeneri el contingut per mantenir l'atractiu, l'hauran de fer prou interessant perquè aconsegueixi desestacionalitzar les visites a la Zona Volcànica de la Garrotxa i haurà de ser el revulsiu que fa falta al sectors de la restauració i el comerç de la ciutat.

El repte

Per aconseguir aquests quatre objectius, els arquitectes hauran d'aconseguir dissenyar un centre de referència nacional i internacional en l'àmbit de la vulcanologia que no passi gaire més dels 4 milions d'euros.

Els reptes del projecte de l'espai Cràter van ser presentats per l'alcalde, Josep Maria Corominas, el tinent d'alcalde, Josep Berga i el tècnic encarregat de consensuar el projecte Xevi Collell. Aquest darrer va explicar el projecte de co-creació destinat a fer que persones de diferents àmbits participin i treballin en el seu enriquiment.