23 de febrer de 2019
23.02.2019
Diari de Girona

Sindicats de Mossos denuncien les condicions de treball del 21F

El SAP-FEPOL diu que els equips de protecció dels antiavalots estan «desfasats» i USPAC veu «mala planificació»

23.02.2019 | 01:28
Agents dels antiavalots al tall de l'AP-7 de Medinyà, durant la Vaga General.

Els sindicats policials SAP-FEPOL i USPAC han criticat les condicions dels agents antiavalots que es van desplegar a comarques gironines durant la vaga de dijous. El portaveu del SAP-FEPOL, Toni Castejón, assegura que els efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que van anar al tall de l'autopista AP-7 a Medinyà duien un equip de protecció «absolutament desfasat». Subratlla que, per exemple, no portaven colzeres i que això va suposar que patissin «lesions» que es podrien «haver evitat» (per exemple, quan els manifestants els llançaven troncs). Per la seva banda, el portaveu de l'USPAC, Josep Miquel Milagros, carrega contra els comandaments del cos per haver obligat els set equips de l'ARRO a allargar jornada sense avisar-los amb antelació «quan ja se sabia que a la tarda hi havia una manifestació convocada a Girona».

El SAP-FEPOL subratlla que, a diferència dels efectius de la Brigada Mòbil (Brimo), els antiavalots que van anar a desfer el tall de l'autopista AP-7 a Medinyà «se'ls tracta com uns ARRO de segona quan la feina que estan fent és de primera», afirma Castejón. Per això, Toni Castejón reclama al Departament d'Interior que equipi els ARRO «com cal».


Obligar-los a fer més hores

Per la seva banda, el sindicat USPAC carrega contra els comandaments policials –en concret, el comissari i cap de la Regió- per haver obligat els ARRO a allargar la seva jornada laboral. Assegura que els set equips d'antiavalots van començar a treballar a les cinc del matí i que van plegar a un quart de deu de la nit, després de la manifestació multitudinària a Girona. Per al sindicat, allò que no és de rebut és la «mala planificació» que hi va haver. Per a USPAC, això demostra una «gestió pèssima» i, a més, «vulnera la normativa». Perquè la manifestació no era un fet sobrevingut -com pot passar en altres ocasions- sinó que ja se sabia amb antelació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook