L'oportunitat d'entrar a la Policia Municipal d'Olot es nota a peu de carrer, quan els joves pregunten als agents els requisits que fan falta per optar a una de les cinc places que van ser convocades en la Junta de Govern extraordinària d'ahir. Es tracta d'una de les convocatòries més importants dels últims anys a Olot. «Hem convocat quatre places en torn lliure i una per trasllat interadministratiu», va informar l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, fa pocs dies.

Ara, la plantilla de la Policia Municipal és de 45 agents i la voluntat és la de fer-la arribar fins a 50. La xifra actual està al límit de la relació d'agents per nombre de ciutadans determinada per la Generalitat. Corominas va explicar que l'Ajuntament vol reforçar i rejovenir la plantilla de la Policia Local afectada pel decret llei que permet que els agents puguin demanar la jubilació als seixanta anys. Es tracta d'una circumstància que afecta, almenys, sis agents de la plantilla.

L'alcalde d'Olot va exposar que la convocatòria té lloc en un moment en què l'Ajuntament acaba de concretar el nombre de policies que tenen dret a acollir-se a la jubilació i estudia la situació dels que exposin la intenció de continuar treballant. «Sí que hem començat el procés de renovació», va afirmar l'alcalde. El procés comença després d'un temps amb la plantilla congelada per les limitacions en la contractació pública dels temps de la crisi i amb la demanda ciutadana d'un augment de la seguretat als carrers.