El conductor d'un camió va haver de ser traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron, ahir a les 12 del migdia, per causa d'una deflagració mentre revisava la cisterna d'un camió de matèries perilloses.

Fonts de l'hospital barceloní, ahir al vespre, van definir que l'accidentat està estable dins de la gravetat. La deflagració va tenir lloc dins del recinte de la fàbrica Irpol, dedicada a la fabricació d'articles de resines de polièster. L'accident va tenir lloc a les 10 del matí d'ahir quan l'home estava damunt de la cisterna revisant si el buidatge que ­acabava de fer havia estat ­correcte.

La cisterna està repartida en tres compartiments i l'afectat treballava damunt del compartiment que considerava buit. Va ser en aquest moment quan, per causes que es desconeixen, es va produir la deflagració. Els Mossos d'Esquadra investiguen per què va sortir el potent doll de foc de la cisterna.

La forta flamarada va rebentar el sostre per la part situada ­damunt de la cisterna de manera que va fer un forat rectangular. Les flames van provocar un petit incendi. Material del sostre va anar a parar a la part de darrere de la nau. A més, una de les tapes de la cisterna va impactar contra l'accidentat i li va provocar un traumatisme cranioencefàlic.

Desperfectes

Segons va explicar el sotscap territorial de la Regió d'Emergències de Girona, Gabriel Marzo, l'ona de pressió va ser la que va provocar la major part dels desperfectes, mentre que l'incendi va ser de molt poca consideració. La deflagració no va provocar danys estructurals a l'edifici però sí que va afectar dues bigues. L'edifici del costat té petites afectacions al sostre.

Els Bombers només van haver d'evacuar els treballadors de la fàbrica Irpol, mentre que els de les naus dels costats van poder continuar en el treball. La fàbrica Irpol està situada a poca distància de la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot i també a poca distància del parc de Bombers d'Olot, per la qual cosa, pocs moments després de produir-se la deflagració, a les 10 del matí, els Bombers i els policies ja estaven al lloc dels fets. Poc després, l'avinguda Europa va quedar tallada al trànsit per la part de la rotonda d'accés a Olot per l'A-26 i també per la de l'avinguda de Sant Joan de les Abadesses.

Helicòpter medicalitzat

Fins a quatre camions de Bombers, ambulàncies medicalitzades i cotxes dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local es van situar a banda i banda de la calçada, on es va assentar un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques.

La situació va commocionar les persones que treballen prop de la zona on van tenir lloc els fets, i molta gent es va concentrar a la zona verda que separa en dues parts l'avinguda Europa. Immediatament, els Bombers van apagar el petit incendi que havia provocat l'ona expansiva de la deflagració. Els metges van atendre de primera urgència el camioner ferit a l'exterior de la nau on havia tingut lloc la deflagració.

Un cop els metges van haver fet les primeres cures, van posar el ferit en una llitera i el van traslladar fins a l'helicòpter. Un cop dins, l'aparell es va elevar en direcció a l'hospital Vall d'Hebron. La situació d'emergència va durar de les 10 fins al voltant de les 12 del matí. Amb el ferit fora i la situació controlada, els Bombers van plegar les mànegues i la resta d'efectius mèdics i policials van marxar.