La Fundació Toro de Lidia (FTL), que recorrerà l'oposició de l'Ajuntament d'Olot a la celebració d'una cursa de braus al municipi, ha comparat aquest cas amb el del boicot contra l'espectacle del grup humorístic Mongolia a València.

Aquell muntatge va poder veure's a final de l'any passat amb protecció policial, després que s'hagués cancel·lat per pressions de grups d'extrema dreta.

A Olot, la situació és que l'Ajuntament ha desestimat la petició d'organitzar una cursa de braus argumentant que la ciutat es va declarar contrària a aquests espectacles i, per tant, amiga dels animals el 2004; que el ple municipal va posar fi als correbous el 2016 i que la voluntat majoritària d'aquesta localitat és contrària a organitzar aquests esdeveniments.

El portaveu de l'FTL, Chapu Apaolaza, compara aquesta oposició amb el cas de l'espectacle de la revista satírica Mongolia i subratlla que «tot va començar amb els toros i, després, són les obres de teatre, com ja ha estat a punt de succeir a València». «Si un grup teatral demana permís per escenificar una obra que una part de la societat considera immoral, indecent i fins i tot avorrible i l'alcalde la prohibeix, aquest seria un cas de censura», afegeix.