Nou detinguts, 340.000 euros i 612 quilos de droga comissats en dos operatius duaners transfronterers. Tota la droga comissada estaria valorada en 5,7 milions d'euros.

Aquest és el balanç de dues operacions antidroga fetes entre la Unitat de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària

En el primer dispositiu, anomenat operació 'Horse', els agents de duanes van interceptar un camió amb 150 quilos de marihuana i 8.000 euros en metàl·lic, un vehicle llançadora i es van arrestar quatre persones.

L'altra operació, anomenada Silicon, els policies van desarticular una organització que utilitzava remolcs amb dobles fons transportar haixix i marihuana des d'Espanya cap a la resta d'Europa.

L'1 de febrer es va dur a terme l'operació 'Horse'. En concret, la Unitat de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Girona va detectar un camió sospitós a la frontera i ocupat per dos conductors. Els policies van veure que a més, feia maniobres sospitoses i que el camió, estava acompanyat per un vehicle llançadora que feia funcions de contra-vigilància.

Després de fer un seguiment per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Barcelona i Tarragona, la DNRED (Duana de França) va establir un control a la banda francesa permetent la detenció i registre de tots dos vehicles.

A dins, hi van trobar 150 quilos de marihuana, valorats en 756.000 euros, 8.000 euros en efectiu i es va detenir quatre persones, de nacionalitat búlgara. Es tracta dels dos camioners i els dos ocupants del vehicle llançadora.

Una organització criminal

La segona operació policial data del 8 de febrer. L'operació Silicon és una investigació conjunta de la Unitat de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Girona i de la DNRED de Perpinyà sobre una organització que utilitzava remolcs amb dobles fons per al transport d'haixix i marihuana des d'Espanya cap a la resta d'Europa.

Les investigacions van determinar que l'organització tenia una nau a Múrcia on es manipulaven els remolcs. Aquí els feien un doble fons mitjançant un sistema de safates corredisses, segons Hisenda, com les dels forns.

La policia va detectar que els integrants de la banda utilitzaven tres remolcs que tenien la mateixa matrícula, de manera que un realitzava el transport de la droga fins a La Jonquera, i un cop allà, arribava un altre remolc amb la mateixa matrícula i els diners, i es canviava la tractora.

Com a resultat de la investigació han intervingut a França, Barcelona i Múrcia un total de 92 quilos de marihuana, 370 quilos d'haixix, tres camions i 333.000 euros, i s'han detingut cinc persones. Tots els diners intervinguts es trobaven en un dels dobles fons d'un dels remolcs. La droga té un valor de 4.990.000 euros.