L'Ajuntament de Banyoles va aprovar en la sessió de ple municipal que es va celebrar ahir al vespre l'adhesió a la Xarxa de ciutats per la bicicleta (RCxB), proposta que va posar sobre la taula l'Ajuntament i que va estar recolzada per tots els partits presents a la sala. Un altre dels temes destacats per part de les diverses formacions va fer referència al tancament sobtat de l'Ateneu-Bar de l'Ateneu - Centre Municipal d'Estudis Musicals de la ciutat. L'alcalde, Miquel Noguer, va respondre que es tracta d'un espai de titularitat privada que no és competència municipal. Per altra banda, es van aprovar per unanimitat les dues mocions cupaires en referència al suport a la vaga feminista del 8 de març i a la declaració de Banyoles com a municipi antifeixista.

Un dels primers punts que es van sotmetre a votació va ser l'aprovació inicial del document únic de Protecció Civil Municipal, que integra els diversos protocols de Protecció Civil. La CUP va esmentar que havia detectat algun error que faria arribar al consistori. Seguidament, l'equip de govern convergent va aprovar per unanimitat l'adhesió de Banyoles a la Xarxa de ciutats per la bicicleta (RCxB). El regidor d'Urbanisme i Activitats, Albert Tubert, va subratllar que des de fa uns mesos, s'està redactant el Pla Director de la Bicicleta, que es presentarà dimecres vinent a la Taula Sectorial de la Bicicleta, amb la voluntat d'exposar-lo al proper ple. Totes les formacions van coincidir en preguntar els motius del tancament sobtat de l'Ateneu-Bar. Des de la CUP, van proposar municipalitzar el servei, ja que es troba en un espai públic amb una àmplia oferta cultural. El regidor d'ICV-Independents de Banyoles, Joan Luengo, va preguntar per l'estat del reglament de pisos turístics. El regidor d'Habitatge, Jordi Congost, va respondre que l'esborrany està enllestit i la setmana passada va estar en exposició pública, sense rebre aportacions, amb la voluntat de portar-lo a debat. Luengo també va demanar si es podria millorar l'accés al camp de futbol des de la carretera.Suport a la vaga feminista

L'equip de govern va aprovar per unanimitat les dues mocions presentades per la CUP. En primer lloc, es va aprovar la moció en suport i adhesió a la vaga feminista del 8 de març. En aquest sentit, la regidora de la CUP de Banyoles Sandra Pazos va demanar que «les dones siguin les capdavanteres de l'acte i que siguin elles les que facin el discurs introductori». En segon lloc, es va aprovar en la seva totalitat la moció per declarar Banyoles municipi antifeixista.