Rosa Corominas Canadell ha mort a l'edat de 91 anys. En la seva vida va fer de modista, d'auxiliar de farmàcia i estava aficionada a la pintura i el dibuix. Durant set anys va ser alcaldessa de Besalú

D'esquerres, es va presentar en la llista dels Independents per al Socialisme a les eleccions municipals del 1979. Van guanyar, però al cap de poc l'alcalde va haver de deixar l'alcaldia pel fet d'haver-se enamorat de la tinent d'alcalde.

Es va convertir en la primera alcaldessa de retruc de Catalunya i en l'única alcaldessa de la Garrotxa de l'època. Formada a l'escola del poble, modista, mestra de noies que aprenien a cosir i auxiliar de farmàcia, va afrontar l'aparició de CiU, a la qual es va enfrontar en les eleccions municipals del 1983.

Amb les sigles del PSC i amb una llista de treballadors i estudiants, va guanyar CiU a les eleccions municipals del 1983. Va ser quan van aprovar les Normes Subsidiàries i el Pla Especial del Barri Vell. Van fer l'oficina de turisme i van començar la promoció turística de la localitat. A més, van comprar i reformar la casa de can Cambó, on van posar la biblioteca.

Es van trobar amb el tema de l'abocador de Beuda. El Consell Comarcal de la Garrotxa necessitava un poble que acceptés els inconvenients i els avantatges de tenir un abocador en el terme municipa i Beuda va prendre el compromís. A Besalú, es va crear un moviment contra l'abocador que durant anys va incidir molt en la política municipal.

El moviment contra l'abocador va ser decisiu en les eleccions municipals del 1987, que van ser guanyades per una candidatura independent. Llavors, Rosa Corominas anava segona de la llista del PSC.

Tota la vida, va ser una lectora dels clàssics catalans i una aficionada a la pintura i el dibuix. Durant la guerra va conèixer una monja que s'amagava a Besalú. Aquella dona li va ensenyar dibuix.

Amb els anys va desenvolupar la seva afició. Li agradaven els pintors impressionistes, dibuixava i pintava paisatges i figures.