L'alcalde de la localitat argentina de Marull, situada a la província de Còrdoba, amb 2.000 habitants, ha visitat aquest dimarts Cassà de la Selva. Daniel Alberto Costantino ha volgut conèixer el poble de Cassà perquè Marull va ser fundat l'any 1912 per Mariano Marull, nascut el 1837 a Santa Fe i nét d'un cassanenc, Josep Marull i Torrent.

La denominació Marull obeeix al cognom de la família fundadora, que va començar a construir el poble als terrenys adjacents a les vies del tren, i el lloc on es va instal·lar l'estació per destinar-la a la fundació d'un poble. Oficialment es commemora la fundació de Marull el 15 d'agost, en coincidència amb la Verge de l'Assumpció, la seva patrona.

Segons ha informat l'Ajuntament de Cassà, per conèixer l'arribada dels Marull a l'Argentina cal remuntar-se a la segona meitat del segle XVIII, quan el cassanenc Francesc Salvi Marull, germà del besavi del fundador de Marull, va anar a l'Argentina i va obrir una farmàcia a Buenos Aires. Aquest Francesc Salvi Marull era fill del farmacèutic cassanenc Francesc Marull.

Francesc Salvi Marull va prosperar en terres argentines i és considerat un important emprenedor. Va obrir diferents farmàcies a Buenos Aires, i va comerciar amb la importació de medicaments i la comercialització de pells. La instal·lació d'aquest primer Marull a l'Argentina va ser la que va permetre la migració dels altres Marull i, en definitiva que un del descendents es convertís en el fundador d'un poble que porta el seu cognom.

L'alcalde de Marull ha visitat l'Ajuntament de Cassà de la Selva i ha fet una visita al poble, coneixent els racons més emblemàtics del municipi, com Can Trinxeria, la Plaça de la Coma o Església de Sant Pere.