El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha presentat una denúncia davant l'Agència Catalana de Consum perquè sancioni amb fins a 100.000 euros set llocs web que promouen l'anorèxia i la bulímia, entre d'altres coses organitzant «curses de quilos» i explicant estratègies per ocultar el trastorn. Els continguts denunciats fan un ús habitual i reiterat de conceptes com «princesa» o «amigues Ana i Mia» i inciten a pràctiques contràries a la salut, com dietes i hàbits alimentaris no saludables, conductes purgatives, ingesta de medicaments i conductes autolesives o suïcides.

El CAC ha elaborat fins ara dos informes sobre continguts a internet que promouen l'anorèxia i la bulímia. El primer, de l'any 2015, va detectar quinze blogs i el CAC i el Departament de Salut van presentar una denúncia conjunta davant la Fiscalia Provincial de Barcelona per un eventual delicte de lesions. La denúncia es va arxivar, atès que, segons la Fiscalia, l'ordenament jurídic espanyol no recull el delicte d'apologia de l'anorèxia i la bulímia.

El segon el va elaborar el 2017 i es van detectar setze continguts de risc sobre els trastorns alimentaris. El CAC es va dirigir a les empreses proveïdores, que van respondre amb l'eliminació, en tres setmanes, de catorze continguts.

Ara, un cop aprovat un decret del Govern, que obre una nova via d'actuació, el CAC ha constatat que dels 31 continguts detectats originalment encara són visibles els set denunciats. La resta han desaparegut perquè els proveïdors els van eliminar arran de la denúncia, per decisió dels autors o perquè han canviat de direcció.