L'autovia A-26 entre Olot i Sant Joan les Fonts va quedar afectada al trànsit durant aproximadament una hora. Els Mossos d'Esquadra de Trànsit primer van tallar un carril del vial en direcció Besalú i Girona i després els van tallar tots dos i van desviar el trànsit per l'N-260Z.

Un camió va patir una punxada en una roda al quilòmetre 81 (Begudà - terme de Sant Joan les Fonts) de l'autovia A-26 entre Olot i Besalú. El camió avariat va quedar situat en diagonal a la calçada.

Es tracta d'un lloc d'autovia situat sota del cartell indicador de distància fins a Besalú (17 quilòmetres) i Figueres (43 quilòmetres). El lloc està damunt de l'edifici que durant anys havia ubicat l'hostal de can Met. Abans, una antiga ferreria. La casa és a la vora de la calçada de l'N-260Z i al costat d'uns camps de conreu. Està separada de l'autovia pel marge, la barana de protecció i els arbres situats sobre el voral per millorar el paisatge.

Arran de l'avaria, els Mossos d'Esquadra de Trànsit van tallar el carril més proper al voral adjcacent amb l'N-260Z. El tall va tenir lloc a les 11.04 hores.

El camió era un bolquet del sector de la construcció de color groc proveït d'una petita grua en un extrem de la caixa de càrrega. Al lloc dels fets, es va fer una filera de vehicle del servei de manteniment de carreteres i dels serveis de trànsit.

Després de tenir tallat un carril de la calçada de dos vials en sentit Besalú durant 39 minuts, els treballs per treure el camió van fer necessari tallar els dos carrils en sentit Besalú.

El tall va començar a les 11.43 hores. Els vehicles que volien accedir a l'autovia des d'Olot eren desviats per una agent dels Mossos d'Esquadra a la rotonda situada sobre l'ermita de Sant Cosme i Sant Damià i passada la fàbrica Alzamora des d'Olot en direcció a Girona.

L'agent mantenia l'accés a l'A-26 en direcció Besalú tallat i amb els braços indicava el desviament cap l'N-260Z polígon de Begudà als conductors.

Es tracta d'una carretera molt usada per accedir a les naus del polígon industrial. És una àrea industrial amb factories del sector carni, del sector de les begudes, del sector del plàstic i de la distribució de cafè.

Els conductors travessaven per aquesta ruta fins a la rotonda d'entrada als termes de Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca. Aquest accés està situat prop d'una benzinera.

Els conductors podien fer la volta completa a la rotonda i accedir al vial d'entrada a la boca dels túnels de Castellfollit que cobreix el tram d'autovia en direcció a Besalú.

Es tracta d'una desviació d'aproximadament tres quilòmetres, en la qual no es van produir retencions, però sí que el trànsit va ser més dens del normal.

Mentre tenia lloc la desviació del trànsit en direcció a Besalú, els serveis de carreteres feien la feina de treure el camió de la calçada. En la feina van intervenir diferents elements de maquinària de reparació de carreteres i vehicles i un camió grua per arrossegar el camió avariat fora de l'autovia. També hi havia una furgoneta del servei de conservació de carreteres i operaris de diferents sectors.

A les 11.55 hores van poder treure el vehicle i obrir l'autovia al trànsit.