El Consell Comarcal del Gironès ha publicat una edició actualitzada del mapa turístic de la comarca. La iniciativa s'emmarca dins el pla d'accions del 2019 de l'Àrea de Turisme i respon a la voluntat de seguir millorant en la promoció i difusió turística del territori.

La publicació, realitzada en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, pretén que el visitant pugui ubicar de forma ràpida i fàcil els principals atractius del Gironès. A més a més, el Consell ha editat per primera vegada el mapa en quatre idiomes -català, castellà, anglès i francès- amb la voluntat de dirigir-se tant a un públic nacional com internacional. La cartografia té un format A3 i en una cara inclou un mapa amb els 27 municipis de la comarca, les principals vies de comunicació i els diferents recursos turístics, mentre que a l'altra cara s'exposa una breu descripció d'aquests atractius, així com un llistat amb una selecció d'agents turístics, com ara allotjaments o col·lectius gastronòmics. En total s'han imprès 10.000 unitats d'aquesta nova eina de promoció.

El mapa incorpora algunes novetats, com ara una simbologia per indicar la ubicació dels aparcaments per a autocaravanes, i un codi QR que dirigeix l'usuari a una plataforma en què es poden descarregar més de 30 rutes de senderisme. El material es podrà recollir a les oficines de turisme, als punts d'informació del Gironès i a les fires i accions de turisme, però també es podrà descarregar del web www.turismegirones.cat.