L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha iniciat un procés participatiu per a aquest 2019 amb la voluntat que els veïns i veïnes col·laborin en les decisions que afecten la mobilitat del municipi, així com la seguretat dels vianants i de la resta d'usuaris de la via pública. El primer taller del procés va tenir lloc aquest dimarts a l'Espai Jove L'Escorxador i va consistir en un debat al voltant de la mobilitat activa, que inclou el desplaçament a peu i en bicicleta.

Pel que fa a la mobilitat a peu, el consistori apunta que es van posar sobre la taula les millores relacionades amb els passos de vianants, les voreres, la xarxa pacificada, i la xarxa de camins escolars. Per altra banda, pel que fa a la mobilitat en bicicleta, els apartats que es van tractar van ser: la millora de la xarxa ciclista existent, les mesures de convivència entre bicicletes i vianants i entre vehicles motoritzats, i la proposta de nous carrils bici.

Cap al Pla de Mobilitat

L'Ajuntament subratlla que al llarg del 2019 té previst iniciar un procés participatiu que va començar el dimarts amb l'objectiu de recollir les propostes i l'opinió dels ciutadans i ciutadanes amb la finalitat de complementar i enriquir conjuntament les propostes tècniques recollides en l'estudi de mobilitat. L'estudi consisteix en una diagnosi de com és la mobilitat a peu, en vehicle i en bicicleta, com són els carrers, les voreres i els aparcaments, i com s'han de millorar aquests aspectes de cara a un futur, posant èmfasi en la seguretat de la circulació. Aquesta anàlisi, juntament amb les propostes que es vagin recollint en els tallers participatius, ha de servir per elaborar un Pla de Mobilitat per al municipi de Cassà.