28 de febrer de 2019
28.02.2019
Diari de Girona

Obres al Palau de Justícia per la reestructuració dels jutjats

El jutjat mercantil serà traslladat a l'edifici de l'Audiència Provincial de Girona per poder fer lloc al nou jutjat de família. Es crearan nous despatxos en un espai que fins al moment ha estat en desús

28.02.2019 | 00:53
Façana de l'edifici de l'Audiència Provincial de Girona.

La posada en funcionament del nou jutjat de família a la ciutat de Girona comportarà una sèrie d'obres al Palau de Justícia que –per primera vegada d'ençà que va ser inaugurat l'any 2012– viurà el trasllat d'un òrgan judicial des d'un edifici a un altre. D'aquesta manera, el forat que deixi el jutjat mercantil serà ocupat per aquest nou òrgan, mentre que el primer serà desplaçat a l'Audiència Provincial de Girona, que disposa d'un espai en desús a la tercera planta de l'equipament.

Així ho explica el seu president, Fernando Lacaba, que ho veu amb bons ulls, ja que els «funcionaris podran treballar millor». Per un costat «els dos jutjats de família podran fer una feina conjunta en trobar-se en un mateix edifici», mentre que el mercantil «es quedarà allà per sempre» i podrà disposar d'espai suficient per emmagatzemar i gestionar tota la documentació. «En general, sense tenir en compte la situació actual (referint-se als casos de les clàusules sòl), està sempre molt atapeït» explica el president.

El segon jutjat de família aprofitarà les mateixes instal·lacions de l'antic mercantil, amb els despatxos corresponents, tot i que s'adaptarà a les necessitats del seu nou inquilí. «Per exemple, al seu moment es va habilitar una sala de vistes com a zona de funcionaris perquè es va reforçar el jutjat, ara això potser tornar a canviar», relata Fernando Lacaba.

Pel que fa al mercantil, s'aprofitarà un espai de reserva que es troba al tercer pis de l'Audiència gironina i que, fins ara, no s'ha utilitzat. És en aquest lloc on s'hauran de realitzar certes obres per tal de crear despatxos o establir les connexions pertinents per tal de definir els espais de treball de tots els actors: secretaris, jutges, funcionaris, etc. «Sempre que es fa un edifici es mira que quedi un espai lliure perquè a mesura que passa el temps es formen noves necessitats», remarca Lacaba.

Les obres, tal com apunta el president de l'Audiència, «haurien d'haver-se realitzat a finals de l'any passat», tot i que finalment, en no haver-se pogut fer «el trasllat hauria de veure's completat en el transcurs d'aquest any 2019», sense disposar de data exacta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook