28 de febrer de 2019
28.02.2019
Diari de Girona

Olot estableix la incorporació de la Faber a l'Institut Ramon Llull

L'entitat contractarà un nou director per a la residència per rellevar Francesc Serés

28.02.2019 | 00:53
Olot estableix la incorporació de la Faber a l'Institut Ramon Llull

Pep Berga, primer tinent d'alcalde d'Olot; Iolanda Batallé, directora de l'Institut Ramon Llull, i Francesc Serés, director de l'Àrea de Creació de l'Institut Ramon Llull i director en funcions de la residència Faber, ahir van presentar l'acord que estableix la incorporació de la residència a l'Institut Ramon Llull.

Les finalitats del conveni són aprofitar la residència per exportar la identitat catalana a l'estranger a través dels residents i internacionalitzar la societat olotina.

«La feina de l'Institut és exportar la identitat catalana al món, i els residents quan tornen als seus països escampen la gent i el paisatge d'on han viscut i se senten part de la identitat catalana», va dir Iolanda Batallé, directora de l'Institut Ramon Llull.

Batallé va explicar que l'Institut Ramon Llull ha començat la creació d'una xarxa de residències basades en el model de la d'Olot a tots els Països Catalans. Ara, l'Institut manté contactes amb Andorra i Palma per concretar residències basades en el model començat a Olot fa tres anys.

Segons va explicar el primer tinent d'alcalde, Pep Berga, la previsó és que el manteniment de la residència Faber en el 2019 tingui un màxim de despesa de 190.000 euros. El finançament es reparteix al 50% entre l'Institut Ramon Llull i l'Ajuntament d'Olot.

El programa de la residència per enguany estableix la contractació d'un nou director perquè l'actual, Francesc Serés, es dedicarà a l'Àrea de Creació de l'Institut Ramon Llull i la creació de la xarxa de residències arreu dels territoris de parla catalana.

En l'àmbit del 2019, Faber desenvolupa la segona residència dedicada a la innovació pedagògica. Les pròximes residències de Faber tractaran sobre polítiques de la diversitat i la immigració, filosofia política i processos d'autodeterminació i arxivística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook