El regidor de Promoció Municipal, Estanís Vayreda (PDeCAT), ha avançat que l'Ajuntament preveu modificar el Pla Municipal d'Ordenació Urbanística (POUM) per facilitar que als baixos dels immobles del Nucli Antic d'Olot.

Vayreda ha plantejat que la mesura és per fer atractiva la possibilitat d'anar a viure al Nucli Antic i també per donar utilitat als locals comercials tancats dels carrers menys afavorits comercialment. «Ara, mateix, el POUM aprovat només permet usos comercials en els baixos d'aquests edificis del centre de la ciutat», ha dit.

Ha explicat que els tècnics municipals i la Policia Local han fet un estudi dels avantatges de propiciar l'habilitació de locals comercials en garatges. Segons ell, l'Ajuntament ha seguit una històrica demanda veïnal de garatges per planejar la modificació del POUM.

Ha concretat que l'estudi preveu l'habilitació de garatges a les parts alta i baixa del Nucli Antic. «Més a la part de baix que és menys comercials i els vehicles poden sortir pel carrer Serra Ginesta», ha precisat.

A més de la modificació del planejament que ha de permetre habilitar garatges, l'Ajuntament preveu posar lectors de matrícules a les entrades al Nucli Antic pel Firalet i pel carrer Sant Rafel. Els lectors han de substituir les pilones d'elevació que ara hi ha. Ha explicat que els usuaris dels garatges podran registrar les matrícules dels seus vehicles per poder accedir sense impediments al Nucli Antic.

Vayreda també ha recordat que l'Ajuntament fa poc va adjudicar l'estudi d'habitatge que ha de determinar la situació d'uns 900 pisos de la zona.