01 de març de 2019
01.03.2019
Diari de Girona

Comença la licitació de les obres per construir el nou institut de Vilablareix

Es preveu que el concurs públic finalitzi a finals d'any, i que els treballs per alçar el nou equipament tinguin una durada de 18 mesos

01.03.2019 | 01:31
Comença la licitació de les obres per construir el nou institut de Vilablareix

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, informa que el Departament d'Ensenyament ja ha revisat el projecte executiu per a la construcció del nou institut de Vilablareix, que fa 10 anys que es manté en forma de mòduls. Mascort anuncia que aquest dimecres «Ensenyament va entregar el projecte executiu revisat a Infraestructures de la Generalitat perquè pugui començar el procés de licitació», en el qual s'esperen recollir les propostes de les empreses interessades a dur a terme els treballs. El mateix avança que «el procés de licitació i d'adjudicació de les obres s'allargarà fins a finals d'any, amb la previsió que l'actuació duri uns 18 mesos per un import total de 6.200.000 euros».

El batlle de Vilablareix recorda que l'actual institut està construït a base de mòduls aproximadament des del 2009, i destaca que «hem treballat des del primer dia per poder comptar amb un edifici, però la Generalitat va fent el que pot», tenint en compte que és la responsable d'aquesta mena de projectes públics. L'alcalde apunta que el procés per fer el nou equipament educatiu va començar a agafar forma fa uns dos anys, quan «el juny de 2017, el Departament d'Ensenyament va iniciar els tràmits. A partir d'aleshores, es va licitar i adjudicar el projecte executiu i la direcció d'obres, tràmit que el novembre passat es va entregar a Ensenyament perquè ho revisés». Des del novembre fins ara, Ensenyament ha estat avaluant el projecte fins que aquest dimecres va entregar-lo a Infraestructures.cat perquè comenci el procés de licitació de les obres i es pugui escollir l'empresa que s'encarregarà dels treballs en el marge dels propers mesos. Mascort apunta que el nou edifici s'alçarà al costat dels actuals mòduls, en una parcel·la que es troba al carrer Perelló, amb cantonada als carrers Marie Curie i Montnegre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit