01 de març de 2019
01.03.2019
Diari de Girona

Olot aprova tornar a deixar fer àpats festius al Firal

ERC qüestiona el conveni entre el consistori i l'Institut Ramon Llull per finançar la residència Faber

01.03.2019 | 01:31
Olot aprova tornar a deixar fer àpats festius al Firal

El ple de l'Ajuntament d'Olot ahir va accedir per unanimitat a deixar fer àpats festius al Firal. Es tracta del principal canvi en el nou Pla d'Usos del Firal aprovat ahir per unanimitat. Segons va explicar el regidor Estanis Vayreda (PDeCAT), el pla ha estat consensuat amb els veïns i les entitats.

Segons ell, el pla estableix els àpats a la zona del Firal Petit i permet un màxim d'un àpat cada mes. Els organitzadors dels àpats no hauran de cuinar als espais adjacents. Els esmorzars, dinars, berenars i sopars festius hauran de ser demanats prèviament a l'Ajuntament i els organitzadors hauran d'acceptar les condicions establertes per l'Ajuntament. Entre elles, un horari que limita les activitats fins a les dotze de la nit.

El pla amplia d'un fins a dos concerts a l'any. Un dels concerts podrà ser fet al voltant de la festivitat de Sant Joan i l'altre al segon semestre de l'any. El document preveu una programació avançada de les activitats perquè els veïns en tinguin coneixement. Segons va precisar Vayreda, les Festes del Tura queden fora del Pla d'Usos.

En el debat, el regidor Xavier Garcia d'Olot en Comú va ressaltar la participació dels grups polítics. Lluís Riera (CUP) es va mostrar molt satisfet de l'acord establert entre veïns, entitats i Ajuntament. Va considerar que els espais públics com el Firal han d'estar dedicats a la societat i que, a vegades, estan massa privatitzats. Mercè Traveria (PSC) va apuntar que el seu grup va exposar que si els veïns van votar a favor del pla en una reunió prèvia, ells també votaven afirmativament. Va demanar control dels decíbels. Anna Barnadas (ERC) va qualificar l'acord de positiu.

El 50% de Faber

En l'apartat de Decrets i Junta de Govern, el regidor d'ERC, Josep Quintana, va mostrar el desacord del seu grup amb el conveni de col·laboració entre l'Institut Ramon Llull i l'Ajuntament pel finançament de la residència Faber.

Va considerar que entenen l'acord com una cessió del projecte Faber a la Generalitat i va considerar injust que el conveni atorgui totes les capacitats a l'Institut i en canvi la despesa vagi a mitges.

El regidor de Cultura, Josep Berga, va justificar que la Generalitat garanteix la continuïtat del projecte. Va apuntar que l'Ajuntament participarà en el concurs per la contractació del nou director.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit