L'institut escola Salvador Vilarrassa, de Besalú, ha rebut un premi «Participa a l'escola», en la categoria de centres de municipis de menys de 20.000 habitants, que ahir li va entregar el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. Aquest guardó premia experiències de participació i foment dels valors democràtics a l'escola.

La del Salvador Vilarrasa és una iniciativa en què tota la comunitat educativa participa per definir l'organització i el funcionament del centre mitjançant el treball cooperatiu i les activitats d'aprenentatge i servei. Des de petits, els nens i les nenes adquireixen diverses responsabilitats en l'àmbit d'aula, cicle i escola. El grau d'autonomia de l'alumnat en l'organització d'activitats creix progressivament a mesura que avancen els cursos. Les iniciatives resultants d'aquesta forma de treballar no només tenen una incidència en l'institut escola, sinó també en el seu entorn.

La dotació econòmica del premi és d'11.000 euros i es divideix entre les dues categories que conformen el guardó, per a municipis amb més o menys de 20.000 habitants. El jurat el formen representants de l'administració i de la comunitat educativa.