El regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (PDeCAT), ha avançat que l'Ajuntament preveu modificar el Pla General per facilitar que els veïns facin garatges als baixos dels immobles del Nucli Antic d'Olot. La modificació del Pla havia de ser aprovada en l'últim ple però els grups van decidir deixar-lo sobre la taula perquè no havien tingut temps d'estudiar el projecte.

Vayreda ha plantejat que la mesura és per fer atractiva la possibilitat d'anar a viure al Nucli Antic i també per donar utilitat als locals comercials tancats dels carrers menys afavorits comercialment. «Ara, mateix, el POUM aprovat només permet usos comercials en els baixos d'aquests edificis del centre de la ciutat», ha dit.

Un estudi avala la mesura

També ha explicat que els tècnics municipals i la Policia Local han fet un estudi dels avantatges de propiciar l'habilitació de locals comercials en garatges. Segons ell, l'Ajuntament ha seguit una històrica demanda veïnal de garatges per planejar la modificació del POUM. Ha concretat que l'estudi preveu l'habilitació de garatges a les parts alta i baixa del Nucli Antic. «Més a la part de baix que és menys comercial i els vehicles poden sortir pel carrer Serra Ginesta», ha precisat. L'Ajuntament també preveu posar lectors de matrícules a les entrades al Nucli Antic pel Firalet i pel carrer Sant Rafel. Això ha de substituir les pilones d'elevació que ara hi ha.