El ple de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat el pla de millora urbana i la nova ordenació de volums del Pou de Glaç. L'aprovació va ser feta amb els vots a favor del PDeCAT-DC, ERC, PSC, OeC i l'abstenció de la CUP. Segons va explicar el regidor Josep Gelis (PDeCAT-DC), el pla recull els requisits per poder edificar l'espai que havia acollit l'antiga fàbrica Alzamora. L'edificació consistirà en tres blocs de pisos amb aparcaments subterranis. Un 20% dels habitatges seran de protecció oficial. Hi haurà espais verds i un ascensor públic que connectarà els carrers Pere Llosas i la ronda Montolivet. Aquests carrers, ara, estan separats per una escala molt pronunciada.

Segons va explicar Gelis, les negociacions entre l'empresa promotora dels pisos i l'Ajuntament, han establert 10 places d'aparcament subterrani de propietat municipal. Gelis va puntualitzar que les úniques obligacions de l'Ajuntament respecte als aparcaments seran les que marqui la futura comunitat de veïns referents al manteniment comunitari de les places. «Són unes millores importants obtingudes amb la negociació amb l'empresa que vol tirar endavant aquesta edificació, en les quals no hem tocat ni un sol paràmetre d'eficabilitat i ni un sol paràmetre de vies verdes», va explicar Gelis.

L'opinió de l'oposició

El debat va ser iniciat per Xavier Garcia (Olot en Comú), el qual va demanar per la utilitat de les places d'aparcament de propietat municipal. Per part de la CUP va intervenir Raül Massanella explicant que «hi ha aspectes que ens agraden i d'altres que sonen bé com són els temes de la vorera,i el bici carril». No obstant això, Massanella va apuntar que la tipologia dels pisos s'allunya dels que agraden a la CUP i va lamentar que en comptes d'un 20% de pisos de protecció oficial no pugui ser un 30%. Sobre la base d'aquests dos criteris, Massanella es va abstenir.

En representació del PSC, Josep Guix va ressaltar el tema de l'ascensor i va recordar que el PSC havia presentat una moció en aquest sentit. Guix va apuntar que l'ascensor serà un avantatge molt important en els desplaçaments de la gent gran.

El regidor d'ERV, Josep Quintana, va valorar positivament la reordenació en 3 blocs d'edificis en comptes dels 4 que s'havien previst en un inici. «A nivell urbanístic entra molt en el nostre model de ciutat», va considerar. Quintana va precisar que el model de ciutat d'ERC considera que a Olot existeix una part central per la qual «et pots desplaçar sempre a peu».