La Generalitat ha aprovat definitivament el projecte per construir un carril addicional al tram de la C-66 que va des de Serinyà fins a Cornellà del Terri i s'està pendent de licitació. Aquesta via, coneguda com la variant de Banyoles, passarà a ser de 2+1 amb trams d'un carril addicional per fer avançaments més segurs.

També hi ha prevista la construcció d'un separador central per evitar xocs frontals (en els darrers anys hi ha hagut accidents mortals per aquest motiu) i s'allargaran els trams d'incorporacions i sortides amb les carreteres secundàries, on també es construiran sis rotondes als enllaços que hi ha actualment. La Generalitat hi invertirà més de 8 milions i la durada de les obres és de dotze mesos. La licitació estava prevista inicialment per a finals del 2018.

La construcció del carril addicional a la variant de Banyoles es farà en el tram que va des de la cruïlla del bar les Coves de Serinyà fins al giratori d'Haribo a Cornellà del Terri. La via, que actualment té dos carrils, passarà a tenir un carril addicional que s'anirà alternant en un i altre sentit per permetre avançaments més segurs.

La Generalitat preveu destinar-hi més de 8 milions d'euros per millorar la seguretat i posar al dia aquesta via construïda els anys 90. Entre les actuacions previstes, hi ha la construcció d'un separador central per evitar xocs frontals (en els darrers anys hi ha hagut accidents mortals per aquest motiu) alhora que s'allargaran els trams d'incorporacions i sortides amb les carreteres secundàries, on també es construiran sis rotondes als enllaços que hi ha actualment.

Quan la Generalitat va anunciar l'obra va situar la licitació a finals del 2018 i un inici d'obres el primer trimestre del 2019. Finalment, però, l'obra s'ha aprovat definitivament ara i s'està pendent de licitació. Des de l'Ajuntament de Banyoles celebren que es continuïn complint els passos i preveuen que les obres puguin començar aquest estiu.