05 de març de 2019
05.03.2019
Diari de Girona

Banyoles registra només 31,6 litres per m2 de pluja en els darrers tres mesos

?La capital del Pla de l'Estany rep un 84% menys de precipitacions que la mitjana d'aquest període en els últims cinquanta anys

04.03.2019 | 23:52
Banyoles registra només 31,6 litres per m2 de pluja en els darrers tres mesos

Banyoles ha registrat només 31,6 litres de pluja per metre quadrat en els darrers tres mesos. Entre els 94 dies que separen l'1 de desembre i fins al 4 de març, la capital del Pla de l'Estany ha rebut un 84% menys de precipitacions que la mitjana per aquest mateix període de temps del darrer mig segle, segons les dades del meteoròleg Enric Estragués.

L'especialista detalla que la forta sequera que afecta la comarca des de finals de l'any passat està deixant el terreny ressec i àrid. En aquest sentit, posa com a exemple els camps de cereals de la comarca, que han patit l'impacte de la manca d'aigua des del moment de néixer.

I és que acabem de deixar enrere un mes de febrer qualificat termomètricament de càlid o molt càlid al Pirineu, Prepirineu i prelitoral, mentre que, pluviomètricament, el mes de febrer ha estat d'allò més sec, ja que el bloqueig anticiclònic va provocar una inhibició total de les pertorbacions d'origen atlàntic, les quals circulaven a latituds més elevades.

En el cas de les comarques gironines, durant el mes de febrer, no es va superar en cap zona els 20 litres per metre quadrat, pel que fa a la precipitació acumulada, segons recullen les observacions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit