L'acusat de perpetrar un assalt violent en una casa de Flaçà el juliol del 2017 i violar una dona s'enfronta a 19 anys de presó. Segons recull l'escrit de la Fiscalia i l'acusació particular, a les quatre de la tarda del 6 de juliol l'acusat, armat amb un ganivet, va aconseguir accedir a l'immoble a través d'una porta corredora. Un cop a dins, va sorprendre la víctima i la va començar a colpejar propinant-li cops al cap i al cos mentre l'amenaçava dient-li «calla, calla, no cridis o et mato». A més, li exigia que li digués on tenia amagats diners.

Les acusacions relaten que, arran del forcejament entre atacant i víctima, el ganivet es va trencar. Aleshores, l'home en va agafar un altre de la cuina, va amenaçar la dona col·locant-li l'arma al coll i la va obligar a recórrer les estances mentre arreplegava diners, joies i objectes de valor. Després d'acumular el botí, li va esquinçar la roba amb el ganivet i la va agredir sexualment.

El lladre va aconseguir escapolir-se de la policia corrent camp a través i va despistar els agents ficant-se a dins d'una riera. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació i, després de mesos d'indagacions, van localitzar i detenir l'acusat a l'octubre en un restaurant d'Estanyol. El processat, d'origen senegalès, està en presó preventiva des del 7 d'octubre del 2017. El judici, que s'havia de fer ahir a l'Audiència de Girona, s'ha suspès i la nova data s'ha fixat per al 8 de maig.