El mestre Jordi Savall actuarà a l'hospital Josep Trueta de Girona i a la presó del Puig de les Basses de Figueres aquest divendres. Seran els primers recitals que el músic oferirà a diversos centres hospitalaris i sociosanitaris de la demarcació de Girona durant els anys 2019 i 2020 i, a més, al centre penitenciari.

Aquests concerts formen part del projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall, que, amb el nom d'El Somni d'Orfeu, apropa la música a aquelles persones que més la necessiten i a espais on no és habitual escoltar-la.

El primer concert públic i obert d'aquest cicle tindrà lloc el dia 8 de març a l'Àrea de Consultes Externes de l'hospital Josep Trueta, a les 12 del migdia. Els músics participants seran el mestre Jordi Savall, el seu fill Ferran Savall i el percussionista Pedro Estevan.

L'any passat, la Fundació Centre Internacional de Música Antiga -fundada l'any 97 per Jordi Savall i Montserrat Figueras- ja va oferir dos concerts als pacients ingressats al Trueta i als seus acompanyants dins El Somni d'Orfeu. En aquella primera ocasió, els concerts van anar a càrrec dels músics Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (arpa de tubs) i es van fer a la planta d'Oncologia i a la de Cirurgia General.

Amb aquest projecte, Jordi Savall reivindica el poder transformador de la música i ofereix així a aquests oients experiències úniques per despertar la percepció i la sensibilitat, que promouen el diàleg i la tolerància i que, alhora, dibuixen un somriure.

Enguany la Diputació de Girona ha decidit impulsar aquesta iniciativa organitzant concerts a la presó de Figueres i als centres hospitalaris i sociosanitaris de les comarques gironines, donant suport així al projecte de Jordi Savall.