Els lladres van fer servir embornals del carrer per trencar els aparadors de tres botigues del centre d'Olot durant la matinada de dimarts, dia 5 de març.

El primer robatori va tenir lloc a les tres de la matinada en una botiga d'esports del carrer Sant Rafel. Els lladres van trencar l'aparador situat a la cruïlla entre el carrer de Sant Rafel i el carrer pintor Galwey. Amb el vidre trencat, van entrar dins i van estirar el calaix de la caixa registradora amb el canvi. En el moment d'estirar el calaix, va sonar l'alarma i els lladres van marxar amb el canvi que hi havia dins. El segon robatori va tenir lloc prop de la plaça de Catalunya en una botiga de fotografia. També ha transcendit un robatori pel mateix sistema a la botiga de la cooperativa Verntallat a Olot.

Les càmeres de seguretat instal·lades als carrers per l'ajuntament han permès visualitzar dues persones. Una ha estat identificada com el jove que a la tarda del dia 28 de febrer va ser perseguit durant 1 hora pels carrers del centre d'Olot. En la fugida es va ficar al riu i es va enfilar a un arbre.