La reducció progressiva de personal que està patint la base de manteniment ferroviari que Adif té a Ripoll ha posat de nou en guàrdia l'Ajuntament de la localitat. En el ple de dimarts passat tot el consistori va votar una moció per reclamar a Foment i a l'empresa Adif que reposin els treballadors que hi havia l'any 2011 per garantir el servei correcte de la línia R3.

En aquest temps el servei de manteniment ha patit una reducció des dels dinou efectius que tenia fins als onze actuals. A més, segons va explicar l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, dos d'aquests estan a punt de jubilar-se i un altre ha demanat el trasllat. A més, el darrer concurs que s'ha presentat no planteja substituir aquestes places que es perdran. Per tot plegat Munell va afirmar que «no ens podem permetre perdre el manteniment», tant pel que fa al servei que estan oferint en una línia permanentment a la corda fluixa, com per l'efecte que suposaria per al municipi que n'haguessin de marxar les famílies que actualment depenen d'aquests llocs de treball.

Els mateixos treballadors d'Adif han advertit d'aquest perill a l'Ajuntament de Ripoll, en una situació que ja es va produir fa quatre anys, quan Adif reconeixia que el pla de l'empresa era aprofitar els recursos traslladant els treballadors ripollesos a la base de Vic. Ara Munell advertia que la intenció de Foment és incorporar aquests treballadors a les bases de Granollers o Maçanet de la Selva.

Entre els serveis que es podrien perdre hi ha els de l'observador que viatja en el primer comboi del dia, i que serveix per constatar que no hi ha perills en el decurs del trajecte.

La regidora republicana Carme Serrano va reivindicar en tant que descendent de treballadors de Renfe que la R3 és la segona línia més antiga de l'Estat, i el valor que les famílies dels ferroviaris han suposat per al municipi. La moció es traslladarà al Consell Comarcal, a les poblacions per on transita la línia i també als diferents partits representats al Parlament català, per tal que se la facin seva.