Una vintena d'afectats de càncer de la Garrotxa assisteixen des de principi d'any a les sessions del grup de suport que la Fundació Oncolliga Girona ofereix a l'hospital d'Olot i que aquest semestre, com a novetat, inclou sessions dirigides de pilates. El grup, que es va crear a principis del 2018 inicialment només per a afectades de càncer de mama, es va ampliar al setembre a tota classe de càncer.

En aquests moments, 22 pacients assisteixen de manera assídua a les sessions, dirigides per la psicooncòloga de l'Oncolliga Teresa Feliu. El grup continua, però, està obert a noves incorporacions. L'únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

L'objectiu del grup de suport és apoderar els malalts a través de l'intercanvi d'experiències pròpies, així com ajudar-los a guanyar confiança, seguretat, força i autonomia.

En aquest nou semestre s'han programat onze sessions durant les quals, amb l'ajuda de diversos professionals, es tracten temes com habilitats d'afrontament del càncer, la marxa nòrdica terapèutica, l'activitat física durant el procés de càncer, la immunoteràpia o els hàbits d'alimentació saludable. La programació també inclou un taller de maquillatge que tindrà lloc aquest divendres, 8 de març, i que anirà a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica.

Com a novetat, després d'algunes activitats es fa una sessió de pilates rehabilitadora, dirigida per Toni Binefa, del gimnàs Espai Olot.

Les sessions es porten a terme a la Sala d'Educació Maternal i a l'Aula de Docència de l'hospital d'Olot amb una periodicitat quinzenal i tenen una durada de dues hores. Les persones interessades a formar part d'aquest grup de suport poden contactar amb l'hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa per rebre tota la informació.