El Sindicat d'Estudiants de les comarques gironines s'ha reivindicat a favor de la vaga feminista pel Dia Internacional de les Donesprotagonitzant una concentració avui a les 12 del migdia a la plaça U d'Octubre de Girona. Després d'un breu parlament, el moviment lila s'ha desplaçat a la Gran Via de Jaume I interrompent el trànsit i ha anat fent marxa alçant ben alt les mans i els cartells, tot pronunciant "visca, visca, visca, la lluita feminista", "sense dona no hi ha revolució" o "no és un cas aïllat, s'anomena patriarcat". El riu d'estudiants de secundària i batxillerat s'han desplaçat fins a arribar a la rotonda de la Facultat de Medicina, continuant el recorregut pel carrer del Carme fins a unir-se a la batucada de la plaça Sant Domènec on els estudiants han celebrat un vermut, a punt per unir-se al dinar popular que s'estava organitzant paral·lelament a l'antiga plaça Constitució. Segons la Policia Local, el recompte ha estat de 500 participants.

El parlament inicial de la mobilització a la plaça U d'Octubre ha deixat clar que "el que estem fent avui és molt important, l'any passat vam fer història i aquest any també en farem. Avui no és un dia per posar-nos llaços liles, és un dia de vaga de les dones". La responsable de fer el discurs ha acabat afirmant amb contundència que "cal defensar el feminisme revolucionari i anticapitalista".

Tot seguit, el color lila s'ha anat escampant pels carrers del cor de Girona amb un repicar de mans sense parar i crits a favor de la llibertat de la dona, la igualtat de gènere i en contra la violència masclista, tot mostrant cartells amb missatges com "cremarem tot el que ens ofega", "la nit és nostra", o "seràs la dona que et doni la gana de ser". La manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants gironins ha reivindicat, així, que els joves tenen moltes ganes de fer ressò d'una lluita que cada vegada agafa més força a peu de carrer.