Els Mossos d'Esquadra van detenir els dies 5 i 7 de març, un home, de 22 anys, de nacionalitat colombiana i veí d'Olot, com a presumpte autor de quinze delictes de robatori amb força a establiment.

Entre el 18 de novembre al 25 de desembre de l'any passat es va tenir coneixement d'un increment de robatoris amb força a establiments comercials d'aquesta localitat. Concretament, es van violentar onze botigues, una d'elles tres vegades. Des del primer moment, els mossos van establir dispositius a la zona per tal d'esbrinar l'autoria dels robatoris. De les indagacions, els investigadors van constatar que es tractava d'un lladre que utilitzava el mateix modus operandi en tots els seus fets delictius. Agafava una tapa de clavegueram i la utilitzava per trencar el vidre de l'establiment. Un cop dins, forçava la caixa enregistradora i s'emportava el botí.

Gràcies a les diferents gestions d'investigació es va esbrinar que l'autor seria un home amb antecedents per fets similars. Totes les sospites apuntaven a un lladre que l'havien detingut un mes abans per cometre disset robatoris amb força en establiments a les poblacions de Girona, Salt i Banyoles. El passat 5 de març els investigadors el van localitzar i detenir, al carrer Pardal d'Olot, com a presumpte autor d'onze robatoris amb força.

El detingut - amb diversos antecedents - va passar el dia 7 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual en va decretar la seva llibertat. El mateix dia els agents van esbrinar que aquest lladre també era l'autor de quatre robatoris més comesos la primera setmana de març amb el mateix modus operandi. Per aquest motiu, se'l va tornar a detenir com a presumpte autor d'aquest quatre delictes. L'home ha passat avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual ha decretat el seu ingrés a presó.

La investigació no es dona per finalitzada i no es descarten més detencions.