L'Ajuntament d'Olot es planteja fer una revisió dels horaris d'accés al centre de la ciutat per tal d'ordenar l'augment del trànsit rodat provocat pel repartiment de productes comprats a través d'internet.

El regidor d'infraestructures i manteniment, Josep Gelis (PDeCAT), en el darrer ple, va exposar que l'Ajuntament s'ha plantejat «fer una revisió dels horaris de circulació». Va valorar que l'Ajuntament està d'acord amb el fet que dins de l'horari comercial no és massa de sentit comú que hi hagi molts cotxes dins dels carrers del nucli antic. «No hi hauria d'haver tanta circulació», va dir.

A més, va anunciar que en els pròxims dies l'Ajuntament farà una revisió dels comandaments elevadors de pilones i una actualització de les matrícules que tenen accés al nucli antic.

«Serà el moment de veure si algú encara conserva comandaments que no ha de tenir i coses d'aquest tipus», va assenyalar.

La revisió dels comandaments i l'examen de les matrícules són provocats per la pròxima activació d'un sistema de pantalles lectores de matricules. Dues pantalles ja estan instal·lades a l'entrada del carrer Sant Rafel per la plaça Clarà i a l'entrada del Firalet, al costat del pàrquing.

Prec del PSC

Josep Gelis va fer les afirmacions referents al trànsit pel nucli antic arran d'un prec del regidor socialista Josep Gelis. El portaveu del PSC va exposar que cada vegada hi ha més furgonetes que reparteixen «per temes d'internet».

Va valorar que l'equip de govern hauria d'estudiar zones de càrrega i descàrrega de les furgonetes de repartiment de productes comprats a la xarxa. Guix ja havia plantejat el tema del trànsit al nucli antic en ocasions anteriors.

Amb la intenció de fomentar l'activitat comercial i fer més interessant la vida en el nucli antic, l'Ajuntament preveu modificar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de deixar fer garatges als baixos dels immobles. Es tracta de convertir les botigues tancades de fa temps en garatges i així fer possible que els veïns puguin disposar d'un garatge prop de casa seva.

L'adequació de garatges és una demanda històrica dels veïns del nucli antic. És una zona marcada per zones blaves i amb aparcaments subterranis on és difícil estacionar un vehicle en temps poc limitat. La idea és que els usuaris dels garatges tinguin les matricules dins del nou sistema d'accés al nucli antic.

Els accessos rodats als pols de les ciutats és un dels temes més estudiats en aquesta primera part del segle XXI.