La vaga del 8-M a Girona va tenir com epicentre d'inici el carrer Barcelona, una de les artèries principals d'entrada a la ciutat. Un piquet d'unes 300 dones el van recórrer durant una hora i mitja, mentre reclamaven als comerços oberts que tanquessin. En alguns negocis com el centre comercial Hipercor es van viure moments de tensió quan les manifestants van intentar entrar per evitar que qui havia a dins comprés, i per reclamar a les treballadores del centre que s'afegissin a la protesta.

Va ser en aquest moment a l'espai comercial quan una cinquantena d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra van intervenir per evitar enfrontaments. Tot i això, les concentrades van pintar la façana de l'establiment amb proclames recordant la vaga feminista.

La marxa va continuar, i uns metres més avall va coincidir amb l'inici de la manifestació convocada pels principals sindicats, que s'iniciava just davant del supermercat Dia del carrer Barcelona.

Les dues protestes, però, no es van mantenir unides i el piquet es va desplaçar al centre de la ciutat. Abans, però, van passar per establiments de grans cadenes que van decidir abaixar la persiana per evitar que les manifestants entressin a protestar. Durant tot el recorregut es van escoltar crits en contra de les agressions masclistes i reclamant que les persones que miraven la marxa, s'hi afegissin. La presència dels Mossos va provocar que el piquet cridés en contra dels policies.

A la seu de la Generalitat

Sense cap incident les concentrades van arribar a la seu de la Generalitat, a la plaça Pompeu Fabra, pels volts del migdia. Allà van coincidir amb la protesta que cada divendres fan els treballadors per reclamar la llibertat dels presos independentistes. Malgrat uns instants de tensió entre les dues protestes, al final es van acabar separant.

Entre els col·lectius que han participat activament en el piquet hi havia el Mala Pècora. Una de les seves membres, la Núria Bazaga, va destacar la presència de dones joves que han sortit a protestar. «Em sento molt satisfeta de veure que soc una de les més velles. Tant de bo hagués tingut el mateix esperit quan tenia l'edat de moltes de les que avui han vingut», va expressar.

Bazaga va reclamar poder «sortir al carrer sense por a l'hora que sigui». Per la membre de Mala Pècora «el feminisme es tracta d'això», i va carregar contra qui titlla el seu col·lectiu com a «feminazi».