Joves, grans, estudiants, treballadores, jubilades, dones de la neteja, administratives o treballadores del comerç arrancaven la primera gran protesta a Girona pel 8 de març, Dia de la Dones. Més de 1.500 persones, majoritàriament dones, es van sumar a la crida dels sindicats CCOO, UGT i la Plataforma Feminista i van tenyir de lila el centre de la ciutat. Des de les 11 del matí la carretera Barcelona de Girona, la maniftescaió va sortir de davant del supermercat Dia, en suport a les seves treballadores, que van encapçalar la protesta. La presidenta del comitè d'empresa de Dia a la demarcació, Bea Ventura, va explicar que el 80% de la plantilla del supermercat són dones. A la demarcació hi ha una vintena de treballadores de cinc centres que es veuen afectades per l'ERO que afectarà uns 2.100 empleats, la majoria dels quals dones.

Els sindicats veuen en el cas de Dia el símbol de la precarietat laboral de les dones, la major part de les quals han de trobar feines parcials i precàries en el sector serveis, especialment en el comerç.

Des del primer minut la manifestació, en ambient festiu, clamava per la igualtat efectiva i l'abolició de la violència masclista. Samarretes amb el lema «És el temps de les dones!», banderes, globus i, sobretot, lemes feministes, han marcat tot el recorregut.

Durant tota la marxa, les manifestants han corejat proclames com «Visca, visca, visca la lluita feminista», «No tenim por», «Sola i borratxa, vull arribar a casa», «Dones unides per la igualtat». A més, hi havia nombroses pancartes reivindicant els drets de les dones. Alguns dels lemes eren «Ens han tret tant que fins i tot ens han tret la por», «Que la igualtat sigui un fet, no un dret», «No vaig néixer dona per morir per ser-ho» o «No som princeses, som guerreres».

La manifestació va arribar a la Gran Via Jaume I, va omplir el carrer Nou i va entrar pel pont de Pedra a la plaça del Vi cap a les dotze del migdia. Allà, es va llegir el manifest unitari, que va clamar per la igualtat «real», els avenços en els drets de les dones i per abolir les violències masclistes.

Els sindicats, entre d'altres, van reclamar equiparar el permisos de maternitat i paternitat per garantir «la coresponsabilitat» entre dones i homes, aprovar una llei d'igualtat salarial, adoptar mesures per garantir la paritat als organismes de decisió polítics i econòmics. La portaveu de la UGT de Girona, Núria Rocadembosch va dir «volem una igualtat real i equitativa ja; tenim tot el dret a seguir vives i lliures», afirma. La responsable de la secretaria de les dones de CCOO, Belén López, va subratllar que el feminisme i la lluita per la igualtat és «la punta de llança d'un canvi de model social i econòmic».