Els Mossos d'Esquadra han denunciat el conductor d'una furgoneta que circulava amb sobrepès i a 50 km/h per l'AP-7 al Gironès. Aquest home, de 60 anys, de nacionalitat marroquina i resident a Bèlgica, ha hagut de pagar 4.200 euros, ja que la infracció d'excés de pes es considera greu.

En concret, va acabar denunciat per una infracció molt greu d'excés de pes en base a la Llei d'Ordenació del Transport Terrestre i una conducció negligent en base al Reglament General de Circulació.

Els fets es remunten al dijous 7 de març, quan una patrulla d'agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona pels volts de les deu de la nit va detectar una furgoneta que circulava a una velocitat de 50 km/h.

Aquest fet, agreujat per ser de nit, generava un greu perill d'encalç, atès que el vehicle circulava a una velocitat anormalment reduïda per una via ràpida.

Davant dels fets, els agents van fer aturar la furgoneta per fer les comprovacions pertinents i van constatar que circulava amb un excés de pes de més del 57%. Davant les evidències, el conductor va ser denunciat per una infracció molt greu que va comportar una sanció de 4.000 euros i una altra denúncia per conducció negligent, que va suposar una sanció de 200 euros.

Vehicle immobilitzat

La furgoneta va quedar immobilitzada al lloc fins que el conductor va descarregar l'excés de pes a un altre vehicle i es va fer efectiu el pagament de les dues sancions, un total de 4.200 euros. Aquest no és el primer cop que enxampen furgonetes amb soprepès, ja que algun cop els Mossos han trobat busos que també anaven així.