L'empresa guanyadora del concurs per a les obres d'ampliació de l'escola Joan Maragall de Santa Pau ha renunciat a fer-les. Segons ha explicat l'alcalde, Pep Companys (ERC), la renúncia suposarà un retard de 6 mesos en tornar a una situació d'inici de les obres. «Hauran de tornar a fer un altre concurs», va explicar l'alcalde.

Va comptar que amb la renúncia el municipi ha perdut un any. Companys va explicar que les ­obres havien de començar al juny del 2018. Llavors per alguns problemes del projecte l'obra es va posposar. El projecte va estar acabat el novembre del 2018 i a principis del 2019 van fer la licitació de l'obra per poder començar les obres al març del 2019.

«Vol dir que del juny del 2018 que havia de començar fins al moment que començarem l'obra haurà passat més d'un any», va dir. L'alcalde va apuntar que el dia 1 de març de 2019 va rebre una trucada del Departament d'Ensenyament. Segons ell, es tractava del tècnic del Departament que gestiona el projecte d'ampliació de l'escola de Santa Pau. Segons Companys, el tècnic li va explicar que l'empresa que havia aconseguit l'adjudicació s'havia negat a signar el contracte d'obra. «No ­sabem si és pel preu», va considerar.

De fa temps, l'escola de Santa Pau té problemes d'espai. Fa cinc anys, Ensenyament hi va posar dos mòduls prefabricats per poder encabir els alumnes d'un curs en una sola aula. No obstant això, Companys va preveure un augment de la falta d'espai.

Retard d'un any

«Tenim problemes i encara en tindrem més», va valorar. Segons ell, enguany marxen 10 o 12 alumnes a fer l'ESO fora del poble i entren de 16 a 19 nens a P3. «Cada vegada hi ha més nens i cada vegada es fa més complicat», va exposar.

Companys va comptar que ara a l'escola hi deuen haver uns 150 alumnes, els quals ja són més que fa 2 anys quan n'hi havia 135, mentre que 3 anys enrere hi havia 120 alumnes. Llavors ja definien que l'escola estava saturada.

Va explicar que el projecte preveu la construcció d'un edifici nou enganxat a l'actual. Serà una estructura d'uns 300 metres quadrats, la tercera part de l'edifici actual. La nova edificació estarà al costat de l'edifici de l'escola i el de llar d'infants.

L'ampliació està valorada en uns 625.000 euros i el termini d'execució és de sis mesos. Així doncs, la previsió actual és que l'obra pugui estar acabada abans de l'estiu del 2020. «Ara, no sé què pensar», va situar l'alcalde en el moment de posar data el 2020.

L'ampliació consistirà en 3 aules per a cicle infantil, una aula per a psicomotricitat, una sala de professors i una pista poliesportiva. El 2018, l'adjudicatari de les ­obres va renunciar a fer l'ampliació de l'escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca. Amb un retard d'un any, les obres ara estan en una fase avançada i es preveu que estiguin acabades per al setembre.