12 de març de 2019
12.03.2019
Diari de Girona

Olòriz plega «agraït» i vol recollir les seves experiències en un llibre

El fins ara diputat d'ERC al Congrés diu que marxa «amb bon sabor de boca» per la feina que ha pogut fer

11.03.2019 | 23:56
Joan Olòriz.

Deprés de quatre anys com a diputat d'ERC a Madrid, Joan Olòriz plegarà després que el partit hagi escollit Montse Bassa i Joan Margall per encapçalar la llista del 28-A. I malgrat que li hauria fet il·lusió continuar, es mostra «agraït» per haver pogut estar quatre anys en «un lloc clau» per als esdeveniments que han succeït a Catalunya i l'estat espanyol. «He après molt treballant», indica. De fet, va ser el segon diputat de tot l'hemicicle que més inciatives parlamentàries va presentar.

Des de la seva condició d'independent, Olòriz assegura que sempre ha intentat parlar, opinar i debatre «des de la tolerància», tot intentant construir la idea d'un catalanisme i un independentisme republicà, obert i constructiu. «Me'n vaig amb un bon sabor de boca per haver complert amb la feina», assenyala. A més, destaca el treball en equip, sobretot en aquest mandat que ERC ha tingut grup propi al Congrés, fet que «ens ha donat un espai privilegiat de defensa dels interessos de Catalunya». Tot i això, també entoma un mea culpa: «Hi ha hagut molta tensió, molta intoxicació sobre Catalunya, també per culpa d'errors nostres. És important saber-nos explicar», afirma.

Després de tres anys intensos, que se sumen a la seva llarga trajectòria com a regidor d'ICV a l'Ajuntament de Girona, Olòriz es prepara ara per «tornar a la jubilació», tot i que es mostra «obert a la participació social i política si ERC considera que encara soc útil en algun moment».

Mentrestant, té previst ordenar els escrits del seu bloc personal -ja que «en els últims tres anys n'hi ha molts»- i, si s'escau, donar-li forma de llibre, amb alguns apunts també sobre la seva trajectòria municipal, especialment de la darrera etapa, quan estava a l'oposició amb Carles Puigdemont com a alcalde.

Finalment, Olòriz es mostra molt satisfet pels missatges de suport i ànims que li han fet arribar moltes persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook