Sant Julià de Ramis va aprovar per unanimitat en el ple d'aquest dilluns l'acord de col·laboració entre el Bisbat de Girona i l'Ajuntament per tal de dotar de nous usos culturals les instal·lacions de l'església dels Sants Metges, que, tal com ressalta l'alcalde, Marc Puigtió, enguany celebra mil anys d'història. A canvi del permís per realitzar noves pràctiques musicals i culturals, el consistori col·laborarà en la reparació de la coberta de l'edifici, ja que en aquests moments hi entra aigua. El conveni entre les dues institucions té una vigència de 10 anys.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis informa que «aquesta col·laboració ja s'havia fet alguna vegada, però no per escrit i de caràcter formal». També matisa que la intenció és «obrir l'església per a temes culturals, respectant sempre l'activitat religiosa que s'hi realitza». El batlle concreta que el projecte va començar a preparar-se fa un mes. Un cop redactat l'esborrany, aquest es va entregar a l'organisme competent de l'església, el Bisbat de Girona, que al seu torn va proposar alguna rectificació. Un cop aplicats els canvis, el projecte es va aprovar de forma definitiva en la sessió plenària del dilluns.

Puigtió ressalta que l'acord ha estat possible gràcies a la bona relació i predisposició del mossèn de l'església, Sebastià Aupí. També explica que el conveni permetrà que els Sants Metges sigui l'escenari de concerts i actes culturals del festival De Viva Veu, de la Festa Major del municipi o de la iniciativa «Al Gironès llegim!», entre altres programacions, en els propers 10 anys, a canvi d'una col·laboració compartida per a la millora de la coberta de l'església. En aquest sentit, «la reparació té un cost de 10.000 euros, dels quals 7.000 els aportarà el Bisbat i 3.000 l'Ajuntament», subratlla Puigtió. En el darrer ple també es van aprovar de forma definitiva i per unanimitat els pressupostos per al 2019. L'únic punt que es va rectificar va ser el referent als llocs de treball de l'Ajuntament, ja que els treballadors van proposar uns canvis que ja han estat introduïts.