La Intersindical-CSC, de nova creació, ha irromput a la Junta personal docent no universitari de Girona amb vuit representants i convertint-se en la segona força després d'Ustec·Stes, que conserva la majoria amb 23 delegats, tres menys dels que tenia fins ara. CCOO ha baixat a la tercera posició, passant de 9 a 6 representants, i el sindicat de secundària Aspepc-SPS s'ha mantingut en quatre.

Als Serveis Territorials del Departament d'Educació a Girona es van muntar 64 meses per a les eleccions sindicals celebrades dimarts, en les quals es va constatar un agument de participació respecte fa quatre anys, que ha passat del 33% al 42,81%. Un altre canvi rellevant és que els 39 delegats de la Junta de personal docent no universitari de Girona han augmentat fins a 41, a causa de l'increment de la plantilla funcionària del Departament d'Educació a les comarques gironines.

El 2015, el 39 delegats de la junta gironina es van repartir entre 26 d'Ustec·STEs, 9 del sindicat d'educació de CCOO i 4 d'Aspepc-SPS. Els últims anys, el cens de docents que ahir podien votar a les comarques gironines ha crescut de 9.495 fins a 10.543 i si fa quatre anys van votar 3.064 professionals, ahir ho van fer 4.513 (dels quals, 4.502 van ser vàlids, 11 nuls i 52 blancs).

Més participació i més delegats

El portaveu del sindicat majoritari, Ustec·STEs, Xavier Díez, va mostrar satisfacció pels resultats, tot i la seva minva de representants, perquè «s'ha donat la paradoxa que tenim més vots absoluts i, per tant, s'ha reforçat la confiança en el sindicat». Pel que fa a la pèrdua de tres delegats, Díez ho va atribuir a l'augment del cens i «al fenomen de la Intersindical-CSC».

Una valoració coincident amb la del secretari general del sindicat d'Educació de CCOO a Girona, Marçel Barbens, qui va assenyalar els facots de l'augment de particiació i l'entrada de la CSC, però va destacar que «hem mantingut el nivell de vot».