El fins ara portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, va advertir ahir a JxCat que anar a Madrid a «bloquejar» la política espanyola, dient «no a tot» revelaria una «profunda incompetència».

Així es va expressar Campuzano en declaracions a Catalunya Ràdio, un dia després que el consell nacional del PDeCAT avalés unes candidatures de JxCat que l'exclouen a ell i a altres perfils moderats del partit, com Jordi Xuclà o Marta Pascal

Davant aquesta maniobra per apartar el sector pragmàtic i situar a les Corts figures afins a la línia marcada per Carles Puigdemont, Campuzano es va mostrar especialment crític. «M'hauria agradat que el procés polític de les decisions que hem pres en aquestes últimes hores hagués estat molt més democràtic, m'hauria agradat participar en unes primàries i confrontar aquestes idees amb els companys que pensen d'una manera diferent», va plantejar.

Per la seva banda, l'exdirigent d'Uniò Democràtica Josep Antoni Duran i Lleida va lamentar ahir durant la presentació del seu llibre que el catalanisme moderat no tingui cabuda en el PDeCAT i va subratllar que li «fa mal personalment» l'exclusió de les llistes electorals de Campuzano i Xuclà.

En la presentació d' El risc de la veritat (Memòria d'una passió política), Duran i Lleida va afirmar que Catalunya i Espanya necessiten que es recuperi el catalanisme moderat, que en el seu moment va representar Convergència i Unió, i va assegurar que és «compatible» defensar els interessos de Catalunya i fer política a Madrid. També va criticar «l'afany de protagonisme» de Puigdemont i el seu «com pitjor, millor».