El Col·legi de Metges de Girona ha organitzat una jornada de presentació dels sis projectes de cooperació sanitària amb els quals col·labora des de la seva ONG, el COMG-Ajuda. Fa més de 15 anys que el Col·legi treballa amb projectes solidaris però va ser el 2017 quan el COMG-Ajuda va prendre un nou impuls a partir de col·laborar amb projectes que estiguessin vinculats a facultatius gironins.

Al capdavant d'aquest nou enfocament hi ha la doctora Laura Marquès, dermatòloga adjunta de l'hospital Santa Caterina i membre del Centre Dermatològic Girona.

En la jornada, demà a la Casa de Cultura de Girona, hi participaran les sis ONGs per explicar els seus projectes i compartir experiències professionals i personals entre els metges participants i el públic assistent.

L'objectiu principal dels projectes engegats, que se situen a Uganda, a Guatemala, a Gambia, al Senegal, a diversos punts de l'Àfrica i a l'Índia, és donar suport a poblacions on les condicions sanitàries mínimes no estan cobertes.

En la jornada, hi participaran els doctors Marc Vives (fundació Girafra), Narcís Prat (Aïma), Pep Berga (Amics de Boulembou), Francesc Josep Peris (Fundació Vicente Ferrer) i Jan Millas (Gerd). El doctor Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges, obrirà i tancarà la jornada.