Els alcaldes de Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, les Planes d'Hostoles, Santa Pau i la Vall d'en Bas han confirmat que seran candidats en les pròximes eleccions municipals.

Miquel Reverter ha estat ratificat com a candidat per l'executiva local d'ERC a l'alcaldia de Castellfollit. És alcalde des del 2015, quan va aconseguir 7 regidors dels 9 que es van escollir.

A Sant Jaume de Llierca, el candidat confirmat per l'executiva comarcal de Junts x Cat és l'actual alcalde, Jordi Cargol. El candidat va accedir a l'alcaldia el 2015 per un sol vot de diferència. Ahir, l'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, va confirmar que anirà al capdavant de la candidatura de Junts x Cat.

Abans, Casas va repartir un full per les cases en el qual va exposar: «M'agradaria estar a l'Ajuntament quan d'una vegada es dicti sentència relacionada amb la querella presentada contra mi, altres regidors i tècnics de l'Ajuntament».

Pel que fa a la resta de la comarca, els alcaldes que han estat confirmats són Eduard Llorà a les Planes d'Hostoles per Junts per Cat i Lluís Amat per la Vall Plural-ERC, i l'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, per Junts per Cat.

Pel que fa a alcaldes que encara no han confirmat la seva candidatura, hi ha Lluís Guinó, de Besalú; Artur Ginesta, d'Argelaguer; Mònica Boix, de Montagut i Oix, i Francesc Oliveras, de Sant Aniol. Els que han confirmat que no es presentaran són Joan Espona, de Sant Joan les Fonts; David Jané, de Riudaura, i Rafel Domínguez, de Tortellà.