Un grup de veïns del vial Sant Jordi d'Olot ha organitzat una plataforma destinada a denunciar la situació del ferm de la via i els efectes del trànsit de vehicles pesants en la salut dels veïns.

L'objectiu de la iniciativa veïnal és aconseguir la implicació de les associacions de veïns d'Olot i dels ciutadans en general en una protesta que aconsegueixi acabar amb el fet que des de fa dècades una avinguda fa la funció d'eix de pas del trànsit que travessa Olot. Segons els veïns, l'obertura dels túnels de Bracons, el 2009, va empitjorar la situació.

La primera acció de la plataforma ha estat la publicació d'un manifest, en el qual exposen: «La passivitat de l'Ajuntament en abordar solucions efectives a l'excés d'ús de la via urbana ha fet sorgir un moviment veïnal obert a tothom». En el manifest defineixen que ara el vial «es troba ple de forats, esquerdes i desnivells, que augmenten pel pas i els bots de milers de camions de gran tonatge mentre les cases trontollen i es malmeten». Es queixen de la poca inversió del municipi en la reparació i manteniment del ferm i qualifiquen el projecte de la variant d'Olot d'eterna excusa per mantenir les coses com estan.