14 de març de 2019
14.03.2019
Diari de Girona

Els bitllets de l'ATM de Girona duran el nom sentit dels usuaris trans

La Generalitat i l'Autoritat Territorial de Mobilitat s'avancen a la tramitació del canvi de nom del DNI

14.03.2019 | 00:34
Mireia Mata i Pere Saló, durant la presentació d'ahir.

Les persones transsexuals podran incorporar el nom sentit a les targetes de transport del sistema tarifari de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l'Àrea de Girona. D'aquesta manera, podran sol·licitar l'emissió dels títols com la T12, T-Família, T-Mes o la targeta per a persones en situació d'atur, incorporant les seves dades personalitzades.

La iniciativa, que es va presentar ahir arran d'un acord entre Generalitat i l'ATM, vol facilitar la incorporació del nom del gènere amb què les persones transsexuals se senten identificades mentre no puguin tramitar el canvi de nom del DNI.

Aquest és el primer que se signa fora de l'àrea metropolitana de Barcelona i que ofereix més diversitat de títols de transport adaptables.


Acord entre departaments

La incorporació del nom sentit de les persones transsexuals als títols de transport del sistema tarifari de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l'Àrea de Girona ha estat possible gràcies a un acord entre les conselleries de Territori i Sostenibilitat i Treball, Afers Socials i Famílies.

La directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i el president del comitè executiu de l'ATM de Girona, Pere Saló, van ser els encarregats d'explicar-ne els detalls i d'indicar que l'objectiu principal és facilitar la incorporació del nom del gènere amb què les persones transsexuals se senten identificades mentre no poden tramitar el canvi de nom del DNI.

D'aquesta manera, aquelles persones que ho sol·licitin, podran incorporar el nom sentit als títols de transport integrat de l'ATM de Girona amb les seves dades. Això inclou les targetes T12, T-Família, T-Mes, Targeta per a persones en situació d'atur, així com de les targetes personalitzades dels ajuntaments gironins que col·laboren amb l'ATM de Girona amb la venda i la recàrrega d'aquestes targetes.

Durant l'acte de presentació, els responsables de l'acord van subratllar que la mesura s'inscriu en les polítiques per «garantir la igualtat efectiva de drets de ciutadania i col·laborar en la implementació de les polítiques per a la igualtat de tracte i no discriminació de les persones LGBTI».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook