14 de març de 2019
14.03.2019
Diari de Girona

Cicle de ciència sobre salut mental en la infància i l'adolescència al CaixaForum

14.03.2019 | 01:30
Cicle de ciència sobre salut mental en la infància i l'adolescència al CaixaForum

CaixaForum Girona acollirà un cicle de ciència sobre salut mental en la infància i l'adolescència a partir del 27 de març. Seran tres sessions els dimecres a la tarda per abordar els trastorns mentals, que sovint tendeixen a aparèixer al final de la infància o al començament de l'adolescència, i s'hi tractaran aspectes com ara la importància de detectar correctament les obsessions i compulsions, què és el trastorn bipolar o com afrontar l'ansietat associada a l'autisme. També s'hi parlarà de l'estigma vinculat a la salut mental en aquesta franja d'edat.
Dimecres 27 de març, a les 18.30, hi ha prevista la sessió La depressió en la infància i l'adolescència, a càrrec d'Esther Trepat, doctora en Psicologia Clínica i de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona. Al llarg de les conferències s'abordaran les causes de la depressió infantil, les manifestacions i els tractaments, així com què s'hi pot fer des del punt de vista preventiu.
El trastorn bipolar centrarà la segona sessió, que serà el 3 d'abril. En aquest cas, anirà a càrrec de Francesc Colom, doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona i psicòleg clínic especialista, que exposarà com identificar-lo, com evoluciona i com es pot tractar des del vessant psicoeducatiu.
La tercera conferència del cicle al CaixaForum porta per títol Entendre i tractar l'ansietat en l'autisme, i la doctora Isabel Paula, professora titular de Trastorns del Desenvolupament i de la Conducta de la Universitat de Barcelona, posarà el focus en per què hi ha una alta prevalença d'ansietat en les persones amb autisme, els possibles motius que la desencadenen i els efectes que té, com es pot prevenir i com se'n pot abordar el maneig dins d'un entorn socioeducatiu.
Totes les sessions se celebraran a la sala d'actes del CaixaForum. Les places són limitades i el preu de les entrades és de 5 euros.
Es poden adquirir de forma anticipada al web Caixaforum.es o a les taquilles del CaixaForum Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook