Un exalumne del col·legi Sant Ignasi de Barcelona ha denunciat un cas d'abusos sexuals del Ripollès. Segons van avançar El Periódico i RAC 1, un exalumne de la institució docent nascut el 1970 ha presentat aquest dimecres denúncia davant dels Mossos d'Esquadra contra Antoni Roigé i també contra Lluís To, ja mort, sobre el qual ja hi havia altres denúncies.

Sobre Roigé, que segons El Periódico actualment té 93 anys, el mateix denunciant ha explicat que va abusar d'ell durant unes colònies d'estiu a l'alberg de les Roques Blanques, propietat jesuïta a Ribes de Freser.

La presumpta víctima afirma que no va ser l'única de patir els abusos, i que altres menors que assistien a les mateixes colònies també van patir tocaments que hauria fet el mateix Roigé.

Segons explica el rotatiu, aquest sacerdot a principis dels anys 80 impartia l'assignatura de Religió i era el responsable de les colònies del Ripollès. El denunciant, Ignacio, va assistir a aquestes colònies l'agost de 1982 o del 1981.

La víctima assegura que cada dia era víctima de tocaments d'aquest professor. El denunciant assenyala que ha intentat oblidar els fets però que no li ha estat possible. El tercer sacerdot denunciat al mateix col·legi és Pere Sala.Donar suport a les víctimes

La presumpta víctima ha explicat als mitjans amb què ha contactat que ha decidit presentar denúncia per donar suport a les víctimes que van destapar els presumptes abusos amagats en aquesta escola, Jordi i Oriol de la Mata.

El denunciant recorda que To era el sacerdot encarregat dels càstigs als alumnes, i que en el seu cas li va pegar en diverses ocasions amb un regle a les mans, quan tenia nou o deu anys.

Més endavant, però, va canviar els mètodes per altres que relata com per exemple els abusos sexuals, fent-lo seure a la seva falda i tocant-li els genitals, segons ha explicat als dos mitjans de comunicació.