El catedràtic de la UdG Ferran Camas, cap de llista del PSC al Senat per Girona, s'ha presentat en públic defensant els drets socials i les llibertats ciutadanes davant l'amenaça de la dreta. Camas ha criticat, per exemple, la proposta del PP que les dones immigrades que donin els seus fills en adopció vegin paralitzat el seu procés d'expulsió del país. "No seguim els passos de Trump als Estats Units, on veiem que cada dia hi ha nens que són separats dels seus pares a la frontera", ha demanat. Camas, que porta 27 anys treballant a la UdG, ha decidit implicar-se per primer cop en política davant dels vents "ultranacionalistes de dretes que bufen a Espanya, Europa i tot el món".

Camas s'ha presentat com un ferm defensor de la Constitució, tot i que admet que cal reformar-la per seguir defensant la igualtat i la llibertat de tots els ciutadans. Qüestions com la lluita contra el canvi climàtic i la defensa dels drets socials (educació, sanitat, treball de qualitat, salaris justos...) han de ser prioritàries, en la seva opinió. Pel que fa a la possibilitat de reformar-la per poder fer un referèndum d'autodeterminació, Camas assenyala que abans de res hi ha d'haver "diàleg" entre els governs català i espanyol, i que només així es podran arribar a acords per fer, si es dona el cas, un referèndum acordat amb l'Estat.

Preguntat per l'aplicació de l'article 155, que es va aprovar precisament al Senat, Camas recorda que qui tenia majoria absoluta en aquell moment era el PP, i que gràcies als socialistes es va aconseguir que el 155 tingués "la mínima implicació" per a l'autogovern de Catalunya.