El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Ripollès ha estat l'escenari escollit per presentar a la comarca el consell assessor per a l'impuls del Fòrum cívic i social per al debat constituent. Lluís Llach va assistir a la presentació dimarts com a president de l'entitat amb els alcaldes de la comarca.

L'assemblea d'electes va escoltar les demandes de l'ens, creat per encàrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. El seu objectiu és «donar al Parlament de Catalunya un cos semàntic constitucional» amb què la població «haurà expressat què vol ser, com vol ser i qui vol ser», va explicar Llach.

En aquest sentit, Llach va demanar als alcaldes col·laboració a l'hora de nomenar un delegat comarcal que actuï de nexe entre el territori i el consell assessor. A més, aquesta figura, que no és necessari que sigui un càrrec electe, haurà de coordinar un seguit de debats d'àmbit local i comarcal, a més de participar en una xarxa organitzativa en l'àmbit de les comarques de Girona.

Des d'ara i fins al maig, està prevista la celebració de diverses presentacions similars a la resta de comarques i a l'Aran. A banda, el desembre es desenvoluparan un seguit de debats ciutadans que es busca que siguin «molt transversals» i amb «participació massiva».